tirsdag den 31. januar 2012

Sol i stuen


Jeg har været rundt og putte de frysende småplanter i bedene med grangrene i håb om, at de klarer den hårde frost, som det jo alligevel desværre ikke ser ud til, at vi undgår i år - selvom både jeg og de små efterhånden var kommet i et gevaldigt forårshumør.

Det var lidt et trist syn (så det vil jeg spare jer for billeder af), men så var det jo godt, at der var sol og forårsfornemmelser i stuen, som jeg kunne varme mit vårhungrende hjerte ved. Og det deler jeg gerne ud af :-)





Som man kan se her, er der flere blomster på paradistræet, der er sprunget ud - men der er stadig ikke kommet nogen formuer dumpende endnu. Måske er det først når alle blomsterne er sprunget ud? Man har da lov at håbe ik? ;-)

mandag den 30. januar 2012

De små fryser

Jeg var lige ude på en runde for at se, hvordan småplanterne tog frosten - og der er vist ingen tvivl om, at de fryser.

Her er en af de små lupiner i dag

Og den samme lille lupin for lidt over en uge siden


En af de små pæoner i dag og for lidt over en uge siden. De hænger jo noget med hovedet - jeg håber sørme ikke, de kommer til at tage så meget skade, at de helt opgiver ævred :-(

søndag den 29. januar 2012

I Botanisk Have med Susanne

Så er der billeder :-)





Hvor har det bare været en helt utrolig hyggelig og også lærerig eftermiddag i selskab med den skønne Susanne :-)


Faktisk startede det ikke så godt. Jeg ankom lidt før Susanne og gik ind i palmehuset. Jeg tænkte, at jeg liiige kunne nå tage et par billeder af denne smukke gamle vindeltrappe (som jeg husker så tydeligt fra min barndom) inden hun dukkede op, men da jeg hev kameraet frem duggede det totalt til. Nå, puste lidt på linsen, vente lidt, puste lidt igen. Ingen reaktion. Nervøsiteten begyndte at bredde sig, puste igen, vente lidt mere, for så til min skræk at opdage, at duggen ikke kun sad uden på linsen, men også inden i. Panik!!! Havde jeg nu formået at ødelægge mit nye kamera, før jeg overhovedet havde lært det at kende. Var det nu, jeg skulle begynde at græde?

Så dukkede Susanne op og tog det noget mere roligt. Men duggen blev hængende. Til sidst blev vi enige om, at vi måtte deles om hendes kamera, men da jeg fandt mit frem igen for at tage hukommelseskortet ud, så hokus-pokus var duggen forsvundet. Pyyyyha en lettelse. Og så kunne vi komme igang med at lege :-)


Susanne var helt klart den tjekkede af os - hun havde styr på alt muligt. Hun lærte mig bl.a. hvordan jeg kunne indstille kameraet, så motivet blev lysere. Her kan man se forskellen på tre forskellige indstillinger. Det er sgu da smart :-)
  

Og så blev der ellers bare taget billeder :-)


Hvor bliver man glad, når man ser blomster på denne årstid :-)



Der var også en del forskellige citrus-frugter.



Og hvad siger I til denne camellia - er den ikke skøn?





De store åkander i sommerfuglehuset leder tankerne hen på Tommelise :-)



Der kom endda lidt sol :-)










Tjekkede Susanne med stativ og makro - glæder mig til at se resultatet :-)

 




Hvor har det bare været en fantastisk dejlig eftermiddag. Det kunne jeg sagtens finde på at gøre igen - og hvis der bliver en næste gang, må vi prøve at invitere i bedre tid, så der måske er flere, der har mulighed for at tage med.

Og så vil jeg huske, at iskolde kameraer lige skal have varmen, før man hiver dem frem i et tropisk væksthus. Susannes, der havde ligget i en varm bil, vænnede sig meget hurtigere til klimaet. Det glemmer jeg nok aldrig igen :-)

Håber I andre også har haft en dejlig dag!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...